Informatie over

Thermia Warmtepompen: Uw Duurzame Oplossing voor Verwarming en Koeling

Thermia 100 jaar Atlas

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp van Thermia is een innovatieve en duurzame oplossing voor het verwarmen en koelen van uw woning. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen zoals de cv-ketel, maakt een warmtepomp gebruik van natuurlijke energiebronnen zoals lucht, grondwater of bodemwarmte. Deze energie wordt vervolgens omgezet in warmte voor uw woning én warm water. Bovendien kan een warmtepomp, anders dan een cv-ketel, ook voor koeling zorgen. Dit alles zonder gebruik van gas, maar met elektriciteit – een milieuvriendelijker alternatief.

Hoe werkt een warmtepomp?

Hoe werkt een warmtepomp?
Thermia-warmtepompen onttrekken warmte aan de omgeving, afhankelijk van het type, uit lucht, bodem of water. Deze warmte wordt door een compressor omgezet in bruikbare energie die vervolgens via een afgiftesysteem, zoals radiatoren of vloerverwarming, wordt verspreid. Net als een cv-ketel levert een warmtepomp zowel verwarming als warm tapwater, maar met een veel lagere CO2-uitstoot. In de zomer biedt het systeem zelfs koeling. Denk aan een koelkast, die warmte van binnen naar buiten verplaatst. Onze warmtepomp werkt op dezelfde manier, maar dan om uw woning comfortabel warm of koel te houden.

Werking Thermia warmtepomp

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Warmtepompen van Thermia behoren tot de meest efficiënte systemen voor verwarming. Maar liefst 80% van de energie die een warmtepomp gebruikt, komt uit natuurlijke bronnen zoals de aarde, lucht of water. Dit betekent dat het energieverbruik tot wel vijf keer lager ligt dan bij een conventionele cv-ketel. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw energierekening.

Daarnaast maakt een warmtepomp het gebruik van gas overbodig, wat in lijn is met de doelstelling om in Nederland tegen 2050 gasloos te wonen. Bovendien kunt u met één systeem uw woning zowel verwarmen als koelen, wat zorgt voor extra comfort en waardeverhoging van uw woning.

Wat zijn de nadelen van een warmtepomp?

De aanschaf van een warmtepomp is een investering en de kosten van je elektriciteitsverbruik nemen toe. Toch zal de rest van je energiekosten afnemen. Wel kun je gebruik maken van de ISDE investeringssubsidie voor bestaande woningen. Afhankelijk van je type warmtepomp is subsidie gemiddeld tussen de €2700 – €5700.

Welke radiatoren zijn geschikt voor een warmtepomp?

Thermia-warmtepompen werken met lagere temperaturen dan een cv-ketel, met een maximale watertemperatuur van 55 graden. Heeft u radiatoren die hier niet geschikt voor zijn? Geen zorgen. Wij bieden diverse oplossingen, zoals lage temperatuur radiatoren of radiatorventilatoren. Ook vloerverwarming is uitermate geschikt voor een warmtepompsysteem. Onze experts adviseren u graag over de benodigde aanpassingen.

Krijgt een warmtepomp het huis direct warm?

Een warmtepomp werkt iets langzamer dan een cv-ketel, maar verwarmt uw huis wel gelijkmatiger en constanter. Hoewel het langer kan duren voordat uw woning opwarmt, ervaart u een hoger en stabieler comfortniveau. Veel klanten merken dat ze de thermostaat minder vaak hoeven te verlagen in de nacht, zonder energieverlies.

Is een warmtepomp veilig?

Thermia-warmtepompen zijn veilig en onderhoudsvriendelijk. Er is geen verbrandingsproces, waardoor het risico op koolmonoxidevergiftiging of schoorsteenbrand volledig wordt uitgesloten. Regelmatig onderhoud, uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf zoals Nordic Energy Solutions, zorgt ervoor dat uw warmtepomp jarenlang efficiënt blijft werken.

Bezoekadres
Nordic Energy Solutions
Kraton 5A
8271 RR IJsselmuiden
Onze merken
© 2024 Nordic Energy Solutions | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring